Sportdiëtitiek

SPORTDIËTITIEK

Telefoon+3252517227

De tijd dat wielrenners zich tijdens de Ronde van Frankrijk bevoorraadden met biefstuk en rode wijn en hun drinkbussen vulden met eidooiers en cognac ligt gelukkig reeds lange tijd achter ons. Wie nu vandaag Chris Froome en de zijnen aan het werk ziet, kan alleen besluiten dat het nutritionele aspect binnen de sportbeoefening niet is blijven stilstaan. Carbo-loading, hoogwaardige eiwitten en prestatieboosters als rode bietensap, creatine en cafeïne hebben hun intrede in de sportwereld gemaakt op zoek naar dat enige hogere doel.

Met meer dan 4000 produkten en minstens 40 verschillende merken is de markt van de specifieke sportvoeding oververzadigd. Hierdoor is het niet eenvoudig om de juiste keuze te maken en om de hype en de feiten los van elkaar te bekijken.

Als sporter is het zeker interessant om jouw voedingsinname eens onder de loep te laten nemen. Vaak besteedt men een groot budget aan training, materiaal,… maar wordt geen of te weinig aandacht geschonken aan de voeding. Nochtans is het net datgene wat je eet dat ervoor zorgt dat je lichaam de nodige brandstoffen krijgt om trainingen en wedstrijden tot een goed einde te brengen. Als u weet wat u moet eten en dinken vòòr, tijdens en na het sporten, haalt u het meeste voordeel uit uw trainingsprogramma. Of u nu aan krachttraining doet, loopt, fietst of zwemt. Recreatief of competitief. Jong of oud.

Als competitief/recreatief sporter is (sport)voeding datgene wat u dat tikkeltje extra kan geven.

Maak een afspraak wanneer:

– u uw lichaamssamenstelling wenst te analyseren en optimaliseren

– u graag voedingstechnisch wilt opbouwen naar één of meerdere wedstrijden

– u wilt weten hoeveel en wanneer u dient te drinken vòòr, tijdens en na de inspanning

– u advies wenst in te winnen over (sport)supplementatie

– enz.

In de behandeling wordt er uitgegaan van een totaalbenadering. In de voedingsanalyse en verdere uitwerking zullen daarom niet enkel huidige eetgewoonten, maar ook medische geschiedenis (medicatie, blessures, bloedwaarden, etc.) én trainingsschema mee in rekening worden gebracht.

Medisch Centrum Opwijk

Esp 106, 1745 Opwijk

Copyright © All Rights Reserved

Kiné CaRo VOF 2020

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.

Accepteren