Dry Needling
Telefoon+3252517227

DRY NEEDLING

Wat is Dry Needling?

Dry needling is een evidence  based nieuwe behandelmethode van de kinesitherapeut of manueel therapeut.

Bij dry needling worden bepaalde spieren, die verantwoordelijk zijn voor uw pijn, met een fijn naaldje aangeprikt met als doel deze spieren snel en langdurig te ontspannen.

Dry needling is niet hetrzelfde als accupunctuur, bij DN gaan we de truggerpunten en spieren ontspannen terwijl bij acupunctuur het effect eerder op de energiebanen is.

Wat is een triggerpunt?

Een triggerpoint is een verkrampt deeltje van de spier dat naast lokale drukpijn ook vaak uitstralende pijn in een bepaalde zone veroorzaakt. Die triggerpunten kunnen naast pijn en uitstraling ook stijfheid en bewegingsbeperking geven.

Hoe ontstaat een triggerpunt?

Triggerpoints kunnen zowel acuut als chronisch ontstaan. Een verkeerde houding, overbelasting van bepaalde spieren door bijvoorbeeld sport of langdurig gebruik van de computer zijn maar enkele vaak voorkomende voorbeelden. Verder kan ook stress een belangrijke ooprzaak zijn die deze triggerpoints gaan onderhouden.

Wat is de behandeling?

De kinesitherapeut of manueel therapeut zal aan de hand van een vraaggesprek en een gericht onderzoek uw klachten in kaart brengen. Bij een vermoeden van de betrokkenheid van triggerpoints gaan we deze spieren nauw onderzoeken naar de punten.

De behadneling van deze punten is gericht op het uitschakelen van deze triggerpoints / spanningspunten.Vaak zijn meerdere sessies nodig en gaan we ook meerdere spieren gaan behandelen.

Dry needling maakt deel uit van een totaalbehandeling en is geen behandeling op zich.

Hoe voelt het?

Het aanprikken van de spier voelt u bijna niet. Als het triggerpunt aangeprikt wordt spant de spier zich even lokaal aan. Dit geeft kortdurend een soort van krampgevoel.

Daarna zal de spier ontspannen en kan u vaak al onmiddellijk makkelijker bewegen. Na de behandeling is het normaal dat de behandelde spier nog wat stijf of vermoeid aanvoelt, maar dit meestal van korte duur.

Nabehandeling?

Vaak wordt er na het prikken nog wat nabehandeld, aan de hand van strtetching, circulatie oefeningen, advies, thuisoefeningen, spieren warm houden. Het is belangrijk dat u deze adviezen zo goed mogelijk volgt om een optimaal resultaat te bekomen.

Medisch Centrum Opwijk

Esp 106, 1745 Opwijk

Copyright © All Rights Reserved

Kiné CaRo VOF 2020

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.

Accepteren