Orthopedische revalidatie
Kinesist Jeroen Orthopedische Revalidatie
Kinesist Fiejn Orthopedische Revalidatie

ORTHOPEDISCHE REVALIDATIE

Binnen de Orthopedische Revalidatie behandelen we heel wat orthopedische letsels, revalidatie preventief en post-operatief

Tijdens de revalidatie behandelen we veel verschillende klachten. Orthopedische Manuele Therapie is met name geschikt voor het behandelen van klachten die naast pijn, samen gaan met het slechter kunnen bewegen van een gewricht of gewrichten. Het effect van manuele therapie merk je normaal gesproken direct; jouw houding en de functie van uw gewrichten voelen duidelijk beter aan en het bewegen gaat je stukken makkelijker af.

Wat is orthoped revalidatie?


Het verschil met manuele therapie is dat er bij manuele therapie getracht wordt de te behandelen afwijking(en) in één zitting middels manipulatie te verhelpen. Indien dat niet lukt of als jouw klachten blijven aanhouden, wordt in een volgende zitting de manipulatie nog eens herhaald met dezelfde of een andere handgreep. Bij orthomanuele therapie werken wij anders. Je komt niet terug om dezelfde functiestoornis te laten behandelen, maar om een verdere correctie te ondergaan, geen herhaling van de vorige behandeling dus. Het is een zachtere behandelmethode, waar er niet gekraakt wordt.

Bij welke aandoeningen kan revalidatie uitkomst bieden? 


Je kunt met veel lichamelijke klachten naar een Orthopedisch kinesiherapeut. Maar met name bij onderstaande klachten kun je beter naar een Orthopedisch Manueel Therapeut of een Manueel Therapeut dan een reguliere Kinesitherapeut:


  • Wanneer je hoofd- en nekpijn hebt die gepaard gaan met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom;

  • bij nek- en schouderklachten waarbij je uitstraling hebt tot in de armen;

  • klachten hoog in de rug met rib- en borstpijn;

  • je hebt lage rugklachten, eventueel met uitstralende pijn naar de benen;

  • bij bepaalde vormen van duizeligheid waar je met name last van krijgt wanneer je jouw nek beweegt;

  • kaakklachten, eventueel in combinatie met nekklachten.Of orthopedische manuele therapie ook jouw klacht verhelpen, moet blijken tijdens de screening en / of de intake en het onderzoek maar is tevens afhankelijk van jouw eigen inzet.