Relaxatietherapie
Relaxatietherapie Evy Verstraeten

RELAXATIETHERAPIE

Binnen het MCO is Evy als kinesitherapeute de experte voor de specialisatie relaxatietherapie.

Als kinesitherapeut ben ik altijd veel bezig geweest met stress en welke rol deze speelt op ons lichaam. We worden met z’n allen overspoeld door vele prikkels. We leven snel.


De verwachtingen van onze maatschappij liggen hoog, zowel vanuit het werk als de vriendenkring als de familie. Maar ook tegenover onszelf leggen we de lat hoog.


Rust vinden kan dan ook een hele opgave worden.

Dit kan leiden tot lichamelijk klachten zoals slaapproblemen, chronische hyperventilatie, enz.

 

Preventie is beter dan genezen, wordt vaak gezegd.

Vandaar dat ik me gespecialiseerd heb in relaxatietherapie.

De beste relaxatie methode is die dat bij u past.

Vandaar dat we samen gaan zoeken naar wat u zou kunnen helpen te ontspannen en hiermee de dagdagelijkse stress te verminderen. We kunnen dit doen door bijvoorbeeld visualisaties, ademhalingsoefeningen, yoga, bodyscan, meditaties, enz.

 

Om een therapie af te stellen op u als persoon, is een intake gesprek nodig.

De uiteindelijke bedoeling is een verandering in u leven te maken om de negatieve stress effectief niet meer de overhand te gunnen.

Tijdens dat gesprek luister ik naar uw hulpvraag, bekijken we samen waar het spanningsveld bij u zich bevind en hoe we dit kunnen aanpakken.

 

Voor de behandeling bepaalt u zelf de intensiteit en tijdsduur. Dit is van belang aangezien u zelf verandering zal brengen in u leven.

Open dialoog is hierin ook belangrijk. Wat werkt voor u, wat werkt niet, om zo op een haalbare manier negatieve stress te bannen uit u leven.

Daarnaast gebied het me te zeggen dat ik niet een gesprekstherapie aanbied. Daarvoor zijn mijn collega’s betere partners.


Tarieven 


Intake (50 min) – 45€  
Sessie (50 min) – 60 €